Boom op plein of winkelstraat


De mobiele boom op het plein of in de winkelstraat

In veel stedelijke gebieden is er behoefte aan groot groen op marktpleinen of winkelstraten. Waar men in het verleden moest kiezen voor moeilijke oplossingen om in de grond bomen te plaatsen en rekening moest houden met leidingen e.d. is er nu een mogelijkheid om dit  te realiseren met boombakken die eventueel kunnen worden uitgevoerd met een zitelement.

Naast de bekende potplanten in sierbakken zie je steeds meer mogelijkheden tot het plaatsen van mobiele plantenbakken met complete bomen er in. Het geeft meer volume in de straat en het werkt ook nog eens zuiverend voor de atmosfeer.

De boombakken die kunnen worden geplaatst zijn voorzien van een eigen watercontainer en een pompsysteem om de waterafgifte te realiseren voor de boom. Doormiddel van een computer in de boombak wordt de waterafgifte geregeld. Bovendien zorgt een speciaal aangebracht beluchtingsysteem rondom het substraat voor optimale groeicondities.

Boombakken kunnen worden geleverd in verschillende materialen, zoals cortenstaal, beton, hout, RVS of aluminium. Ook is het mogelijk dit systeem in bestaande boombakken te integreren. Onze watertanks en verankering systemen t.b.v. de bomen zijn flexibel en op maat te maken.

Doormiddel van het aanbrengen van een goede bodemstructuur, in combinatie met het geautomatiseerde waterafgifte systeem en de ontwateringmogelijkheden in de boombak, heeft u een boombak waar ons groen het hele jaar uitstekend in staat.

Voor onderhoud van de boombakken, indien gewenst, kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen. Het onderhoud betreft het bijvullen van de watertanks, alsmede het geven van de juiste meststoffen. Eventuele snoei van de bomen en indien noodzakelijk het plaatsen of verplaatsen van de boombak elementen.

Wij helpen u graag verder.

Reinhard Bartelds
Woldweg 74
9734 AE Groningen
06 52478952
info@e-plant.nlTuininrichting en onderhoud