Plaatsen bomen in openbare ruimte

Voor het plaatsen van bomen in openbare ruimte is het belangrijk om na te gaan wat de groeimogelijkheden zijn. Hierbij moet men denken aan de worteldruk die bepaalde bomen kunnen geven, de grondsoort waar de boom in komt te staan, de windgevoeligheid en de groeivorm van de boom. Heeft de boom op termijn veel onderhoud nodig, takbreuk gevoelig of vervelende stoffen die op parkeerplaatsen overlast kan geven.

Bomen zijn belangrijk in stedelijke gebieden omdat de boom zuiverend werkt en ook nog eens bij droogte een aangename temperatuur afgeeft.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Veel straten hebben maar een beperkte ruimte om groen aanplant toe te laten laat staan een boom.

Hoveniersbedrijf E-plant heeft ruime kennis opgebouwd daar het zijn oorsprong kent van de boomkwekerij De Bonte Hoek in Glimmen. Het assortiment bomen die daar werden gekweekt voor Groen aannemers en Gemeenten was zeer divers en kende een rijke historie.

Deze kennis wordt nu ingezet om in stedelijke gebieden op een goede en verantwoorde manier bomen aan te planten. Veelal moet er gebruik worden gemaakt van speciale bomengranulaat om de levensverwachting van de boom te vergroten. Ook beluchting cq drainage kan een belangrijke rol spelen in dit traject.

Wij adviseren u graag door samen met uw bedrijf een adviesrapport op te stellen teneinde tot een verantwoorde aanplant te komen en een goede soort uit te zoeken voor uw aanplant.

Links:

Wij helpen u graag verder:

Reinhard Bartelds
Woldweg 74
9734 AE Groningen
06 52478952
info@e-plant.nlTuininrichting en onderhoud