Gradeerwerk

Gezondheids toepassing

E-plant Tuin Gradeerunit.

Deze mobiele en compacte gradeerunit is uitermate geschikt voor tuinen en openbare ruimten. Het systeem maakt gebruik van de unieke zouten uit de Zechsteinzee. Juist deze zouten die miljoenen jaren opgesloten hebben gezeten onder de grond en zeer zuiver is, beschikt ook nog eens over de juiste concentratie gezonde bestanddelen.

Oorspronkelijk maakt een gradeerwerk deel uit van een zoutwinningsinstallatie en dient ertoe om het zoutgehalte van brak- en zout water te verhogen. Het bestaat uit een houten constructie die meestal met bundels van sleedoorntakken is gevuld, waar het zoutwater doorsijpelt. Daarbij verdampt het water door zon en wind. Tegelijkertijd wordt het zoutwater gereinigd, omdat minerale bestanddelen zoals kalk en als zogenoemde doornsteen aan het hout blijven hangen.

De E-Plant Tuin Gradeerunit maakt gebruik van een wand die is opgebouwd van heidetakken. Van boven wordt er zouthoudend water uit de zechsteinzee over de heidematten gesprenkeld. De wind kan gemakkelijk door de takkenstructuur komen en geeft een prettige atmospheer.

Met de E-plant Tuin Gradeerunit maakt u uw leefomgeving op het terras gezonder en beschikt u over een mobiel kuurcentrum in uw eigen tuin.

Voor meer informatie:

Hoveniersbedrijf E-plant
Woldweg 74
9734 AE Groningen
Mobiel: 06 52478952
info@e-plant.nl

Tuininrichting en onderhoud